Zonne-energie warmte

 

Collectoren verwarmen het warm tapwater en de hybride CV-ketel

Net als u zijn we bezorgd om het milieu en de steeds maar stijgende energieprijzen.
Smit Installatietechniek volgt de ontwikkelingen rond de milieuvriendelijke energiebronnen op de voet, en plaatste als een van de eerste installateurs in de regio zonneboilersystemen. Nu na zo’n 20 jaar kan Smit zich beroepen op een ruime ervaring op dit gebied en heeft men voor bijna iedere situatie een mogelijkheid tot het plaatsen van een zonnecollector met zonneboiler zowel voor warm water als voor verwarming of zwembad.

De technische ontwikkeling maakt het mogelijk om op een efficiënte en verantwoorde wijze de kosteloze energie van de zon te gebruiken. Dit scheelt niet alleen aanzienlijk in het gasverbruik, maar ook in het gebruik van elektriciteit; door de was,- en afwasmachine van door de zon verwarmd water te voorzien. Er zijn ook systemen die aangesloten kunnen worden op uw huidige warmwatertoestel.

Zonne-energie gecombineerd met houtkachel

 

Haard, gekoppeld aan zonne-cv-systeem

Ook hebben wij goede ervaringen met combinaties van thermische zonne-energiesystemen en houtkachels. een sfeerhaard in de woonkamer of een houtkachel elders in huis zorgt dan via een leidingsysteem voor het opwarmen van het c.v.-water en/of warm tapwater. In combinatie met een buffervat, dat zelfs buiten kan worden ingegraven, zorgt dit voor de maximale energiebesparing. Een ideale combinatie. Tijdens de donkere winterperiode heeft u bij minder zonnewarmte toch genoeg warmwateropslag door het stoken van uw houthaard.

Vacuümbuiscollectoren gecombineerd met houtkachel, CV en buffervat.

 

 

 

Natuurlijk is de combinatie PV en thermische zonne-energie ook mogelijk. Er zijn vele mogelijkheden; het is eigenlijk altijd individueel maatwerk. Wij verzorgen dat voor u.

Reacties zijn gesloten.