Skip to content

Ventilatie

Een gezond binnenklimaat in woon- en werkomgeving begint bij een betrouwbaar ventilatiesysteem. Wij leveren en installeren verschillende soorten en merken ventilatiesystemen, variërend van een eenvoudige ventilator voor de badkamer tot een energiezuinig luchtverversingssysteem met luchtverwarming en warmteterugwinning. Ook installeren wij luchtbehandelingsystemen in zwembaden, horeca-, bedrijfspanden en scholen voorzien van CO2 regeling.

Ventilatie en energiezuinigheid
In de hedendaagse woningbouw staat energiezuinigheid hoog op de agenda. In Nederland worden dan ook hoge eisen gesteld aan de energiezuinigheid van nieuwbouwwoningen in de vorm van een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Een belangrijke bijdrage aan het behalen van deze EPC-eis wordt geleverd door een betere isolatie en kierdichting van woningen. Juist in goed geïsoleerde huizen is het belangrijk om de lucht continu te verversen. Af en toe een raam openzetten of de afzuigkap aandoen tijdens het koken is onvoldoende. Bovendien is een raam openen in de winter niet energiezuinig.

Voor de eindgebruiker is een behaaglijk klimaat in de woning van groot belang. Door de steeds hogere graad van isolatie is het binnenklimaat van woningen er niet beter op geworden. Steeds meer mensen klagen over vocht in de woning. Tegelijkertijd is ook het aantal CARA-patiënten fors toegenomen. Voor goede ventilatie is een energiezuinig ventilatiesysteem met een hoge comfortwaarde gewenst.

Orcon HRC balansventilatie
Orcon heeft een balansventilatiesysteem ontwikkeld met warmteterugwinning. Dit houdt in, dat er evenveel verse gefilterde buitenlucht wordt toegevoerd naar de woon- en slaapkamers als er vervuilde binnenlucht wordt afgevoerd uit keuken, badkamer en toilet. Hierbij wordt de warmte van de afgevoerde vervuilde binnenlucht overgedragen op de toegevoerde verse gefilterde buitenlucht. Dit gebeurt met een rendement van maar liefst 97 procent. Zo krijgt men de zekerheid van een frisse, gezonde binnenlucht met een minimum aan warmteverlies. Natuurlijk kunt u zich bij ons uitgebreid laten informeren over dit systeem. Ook kunt u meer informatie vinden op de website van Orcon: www.orcon.nl