Skip to content

Warmtepompen

Een lucht/water-warmtepomp is dé perfecte oplossing voor duurzaam en milieuvriendelijk verwarmen en koelen. Met behulp van energie uit de buitenlucht produceert het energiezuinige warmtepompsysteem warm water voor radiatoren en/of vloerverwarming en zelfs sanitair warm water tot 55°C behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kan het systeem koud water maken voor koeling van de ruimte. Door het systeem uit te rusten met een lucht/lucht warmtepomp en geïntegreerde airconditioningsinstallatie, kunt u met één systeem het hele jaar door profiteren van een optimaal klimaat!

Hier vindt u een duidelijke uitleg over de werking van de warmtepomp.

Samsung Eco-heating-system gecombineerd met thermische zonne-energie
Samsung Eco-heating-system gecombineerd
met thermische zonne-energie

Smit installatietechniek heeft de technische kennis in huis om dit systeem te combineren met thermische zonne-energie (collectoren), een houtinstallatie en/of warmteopslag in de vorm van een buffervat. Een warmtepomp gebruikt weliswaar stroom, maar heeft een extreem hoog rendement, wat kan oplopen tot zelfs meer dan 400%! In combinatie met PV-zonnepanelen kunt u op deze manier al snel geheel in uw eigen energiebehoefte voorzien.

Lees hier meer over de Hitachi-Yutaki warmtepompsystemen.

Lees hier meer over de Samsung Eco Heating Systems.

Twee warmtepompen in combinatie met 8 collectoren en 5000l. buffervat
Warmtepompen in combinatie met PV-systeem,
8 zonnecollectoren en 5000l. buffervat

Subsidie
Als woningeigenaar kunt u aanspraak maken op de ISDE, de overheidssubsidie op duurzame energie. De Samsung, Hitachi en Atag warmtepompen staat op de betreffende energielijst.

Bedrijven
Ook voor bedrijven zijn deze energiezuinige toepassingen breed inzetbaar. Verschillende door ons ontwikkelde warmtesystemen (zonthermisch en/of hout CV) gecombineerd met een warmtepomp en eventueel een PV-zonnesysteem behoren tot de mogelijkheden, en zijn via de Energie Investerings Aftrek voor bedrijven zeer lucratieve investeringen.