Skip to content

Maatwerk

Een thermisch zonnesysteem kan gecombineerd worden met vele andere (duurzame) warmtebronnen. Vaak wordt het systeem nog gecombineerd met een conventionele cv- ketel, die pas in werking komt als de zon niet genoeg warmte geeft. Maar er zijn talloze combinaties mogelijk -zoals combinaties met:

– een warmtepomp
– een houthaard met cv-functie
– een houtpelletkachel
– een houtvergasser

Zonder gas
Combinaties met bovenstaande bronnen genereren bij voldoende capaciteit en opslag voldoende warmte om zonder gasaansluiting de woning en het tapwater te kunnen verwarmen. In bijna alle gevallen is het echter maatwerk. Boilers zijn er bijvoorbeeld met een inhoud van 300 tot zelfs 5000 liter voor bijvoorbeeld warmteopslag t.b.v. een bedrijfspand. Vele door Smit installatietechniek ontworpen installaties zijn combinaties van meer dan twee duurzame warmtebronnen.

Subsidie
Thermische zonnesystemen komen in aanmerking voor de ISDE, de investeringssubsidie duurzame energie die aangevraagd kan worden via RVO. Smit installatietechniek geeft daarin advies en heeft bijvoorbeeld bij RVO al meer dan 40 systemen met een eigen zgn. ‘meldcode’ wat het aanvragen van subsidie een stuk eenvoudiger maakt.

Haard, gekoppeld aan
zonne-cv-systeem

Zonne-energie gecombineerd met houtkachel
Een sfeerhaard in de woonkamer of een houtkachel elders in huis zorgt via een leidingsysteem voor het opwarmen van het c.v.-water en/of warm tapwater. In combinatie met een buffervat zorgt dit voor de maximale energiebesparing. Een ideale combinatie. Tijdens de donkere winterperiode heeft u bij minder zonnewarmte toch genoeg warmwateropslag door het stoken van uw houthaard.

Combinatie van 60 zonnepanelen en 8 -collectoren