Atag CV-ketels: geen CO gevaar

Onlangs is in de pers een rapport verschenen dat de veiligheid naar CO-ongevallen beschrijft. ATAG Verwarming hanteert onderstaande antwoorden, wanneer er onduidelijkheid is bij, dan wel vragen gesteld worden door, consumenten over de rol van cv-ketels hierin:

  • De cv-ketel is een veilig product dat voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen en -eisen
  • Voorwaarde is wel dat de ketel correct en veilig geïnstalleerd wordt.
  • Er wordt gepleit voor een verplichte inbedrijfstellingskeur voor de hele cv-installatie, zodat de consument er zeker van kan zijn dat de installatie optimaal maar vooral veilig geïnstalleerd is.
  • De eisen zoals opgesteld voor het kwaliteitslabel OK CV bieden een uitstekende basis voor een dergelijke inbedrijfstellingskeur.

Er wordt in het rapport gesproken over cv-ketels in algemene zin. Feitelijk worden alle cv-ketels op één hoop gegooid. Echter ATAG onderscheidt zich op positieve wijze v.w.b. CO-uitstoot en de hieraan gekoppelde gevaren:

Bij een ATAG cv-ketel kunnen, door de speciale constructie van de sifon, de rookgassen niet op een ongewenste/ongeoorloofde manier met de buitenlucht in contact komen. ATAG kiest hierbij voor een constructie die intrinsiek veilig is.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.