Artikel in Wieringer Courant d.d. 26 juni 2012

S. Smit installatietechniek thuis in zonne-energie 

Smit plaatste vorige week 64 panelen op een bedrijfspand

Zonne-energie is ‘hot’ op dit moment! Jacob Smit, van Smit installatietechniek weet er alles van. Bijna dagelijks krijgt hij vragen over de verschillende mogelijkheden op dat gebied. Als één van de eerste installateurs in onze omgeving plaatste hij 18 jaar geleden al de eerste zon-thermische systemen met collectoren. In de jaren daarna heeft niet alleen de branche, maar ook het bedrijf een hele ontwikkeling op dit gebied doorgemaakt. Ook heeft Smit de werkzaamheden uitgebreid met het leveren en plaatsen van zonnestroom-systemen; ook wel PV genoemd.

 Wagner & Co
Sinds maart is S. Smit installatietechniek officieel partner geworden van een grote Duitse fabrikant en leverancier van zonnesystemen; de firma Wagner & Co. Het bedrijf werkt uitsluitend met gekwalificeerde installateurs die dezelfde filosofie hebben als het moederbedrijf. Het bedrijf Wagner & Co is al meer dan 30 jaar actief op het gebied van zonne-energie en heeft ongeveer 400 medewerkers, die gezamenlijk 100% eigenaar van het bedrijf zijn. Zij leveren zonnesystemen voor particulieren, industriële gebruikers, de agrarische sector en openbare gebouwen. Het gestelde doel is om top-kwaliteitsproducten met de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden en daarmee een blijvende bijdrage te leveren aan het alternatief opwekken van energie. Wagner & Co is wereldwijd actief in acht landen en nu dus ook in Nederland. Smit is dus ook erg trots dat zijn bedrijf als eerste partner in Nederland is geselecteerd.

Wat betekent dit voor de klanten?
De voordelen voor de klant zijn uitgebreid: zo wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van A-merken; dit geldt voor de panelen, inverters en montagesystemen. Wagner biedt een systeemgarantie op het hele pakket. De aangemelde systemen worden door geavanceerde computerprogramma’s doorgerekend; klanten zijn dus altijd verzekerd van een goed functionerend en gegarandeerd systeem waarbij men zelf de merken kan kiezen. Dit wordt dus niet bepaald door een aanbieder op basis van de hoogte van de WP-prijs; waarbij niet bekend is wie de fabrikant zal zijn. Wagner & Co biedt u een stuk zekerheid voor de komende 25-30 jaar.

De merken van de panelen die worden gevoerd zijn: Bosch, Hyundai, LG, REC, Schott en Panasonic. Er zijn dertien verschillende types verkrijgbaar variërend in opbrengst en kleur. Inverters zijn verkrijgbaar van het merk SMA, Fronius of  Danfoss. De montagematerialen voor verschillende soorten daken komen uit de eigen fabriek. Omdat Wagner & Co één van de marktleiders is op dit gebied, kan de klant meeprofiteren van hun grote afzetmarkt, hierdoor zijn de A-merk PV-systemen tegen marktconforme prijzen te leveren.

Subsidie voor de particulier
Naar deze PV-systemen is momenteel veel vraag, a.s. maandag 2 juli kunnen particulieren overheidssubsidie aanvragen op deze systemen. De subsidie bestaat uit een tegemoetkoming van 15% van de aanschafkosten van een zonnesysteem, tot een maximum van € 650,00. Alleen particulieren kunnen subsidie aanvragen. De subsidiepot is beperkt. Het is in dit geval ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, dus zullen de aanvragen komende week moeten worden voorbereid. Smit organiseert woensdag, donderdag en vrijdag  inloopdagen op het bedrijf om kennis te nemen van de systemen en de mogelijkheden. Ook krijgt de klant uitleg en hulp betreffende de subsidieaanvraag. Voor vragen kan men een mail sturen naar zon@ssmit.nl .

 

Eigen ontwikkeling
Inmiddels heeft Smit klanten door het hele land van PV-systemen voorzien. Vorige week is er in Houten (Utrecht) nog een systeem van 64 zonnepanelen geplaatst op een platdak van een bedrijfspand. Speciaal voor bedrijven met platte daken is er door Smit een platdak-bevestigingssysteem ontwikkeld, waarbij geen ballast nodig is. Op deze manier worden de daken waarbij de belastbaarheid een rol speelt niet overbelast bij met name sneeuw en zware regenbuien. Er kunnen dus over het algemeen meer panelen worden geplaatst dan in een gewone situatie waarbij ballast wordt gebruikt in de vorm van betonblokken. De frames worden door Smit zelf op maat geproduceerd.  

S. Smit installatietechniek is gevestigd aan de Beltstraat 21-25 te Hippolytushoef. Info: www.ssmit.nl 0227-591316.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.