Smit PV-panelen en veiligheid

Momenteel is er in de media veel aandacht omtrent brandgevaarlijke zonnepanelen. En vrijwel iedereen die al PV-panelen heeft aangeschaft, vraagt zich af: ‘Hoe zit het met de veiligheid van mijn panelen?’

De zonnepanelen waarover de NVWA een waarschuwing heeft doen uitgaan, zijn zonnepanelen van het merk Multisol; geproduceerd bij Scheuten Solar uit Venlo. Het probleem wat op kan treden bij deze zonnepanelen zit in de zogenaamde junctionbox, waarin door een onveilige aansluiting in combinatie met een hoge opbrengst vonken kunnen ontstaan. De gebruikte box en kabel bij deze panelen zijn echter niet gecertificeerd; zoals u kunt zien op de foto bij genoemde waarschuwing. De complete waarschuwing vindt u hier: Belangrijke veiligheidswaarschuwing zonnepanelen. Voor alle duidelijkheid: door ons bedrijf zijn nooit onveilige, niet gecertificeerde PV-panelen en connectoren geplaatst.

Yukita junctionbox met TÜV-keurmerk

Onze zonnepanelen, connectoren en inverters, die we betrekken via de Duitse leverancier Wiemann, zijn in Duitsland door de TÜV gekeurd en gecertificeerd; en garanderen veiligheid tot een voltage van 1000 volt. De TÜV hanteert zeer strenge keuringseisen, waardoor u bij ons bedrijf gegarandeerd bent van veilige panelen, connectoren en inverters.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.